Запитване за резервация

За да изпратите запитване за резервация следвайте следните стъпки:

 • Изберете тип стая.
 • Кликнете на "Дати". От календара изберете дати от (настаняване) и до (освобождаване).
 • В раздел "За колко човека?" изберете броя на възрастните и деца (ако има).
 • Проверете въведените данните от "Обощение" и натискате бутона "Продължи".
 • В раздел "Изпрати резервация" въвеждате име, фамилия и телефон за контакти. Това е лицето за контакти, с което ние ще се свържем за да уточним по-нататъчните детайли. Едно лице може да прави резервация за 2ма и повече човека. По-късно се уточняват, на кои имена се правят резервациите.

 • Апартамент СБР

  + подробно
  Макс:

  Цената включва: Закуска, обяд, вечеря и до 4 процедури на ден в зависимост от здравния статус
  Цената на нощувка НЕ включва 2 лв здравна застраховка, която се плаща на място и е задължително условие за всички пребиваващи в санаториумите. Начислява се на базата на брой нощувки.

 • Двойна стая 1А обновена СБР

  + подробно
  Макс:
  Цени от: 72.0 лв.
  ДАТИ

  Цената включва: Закуска, обяд, вечеря и до 4 процедури на ден в зависимост от здравния статус
  Цената на нощувка НЕ включва 2 лв здравна застраховка, която се плаща на място и е задължително условие за всички пребиваващи в санаториумите. Начислява се на базата на брой нощувки.

 • Двойна стая 1А СБР

  + подробно
  Макс:
  Цени от: 64.0 лв.
  ДАТИ

  Цената включва: Закуска, обяд, вечеря и до 4 процедури на ден в зависимост от здравния статус
  Цената на нощувка НЕ включва 2 лв здравна застраховка, която се плаща на място и е задължително условие за всички пребиваващи в санаториумите. Начислява се на базата на брой нощувки.

 • Резервация НОИ

  + подробно
  Макс:

  Резервация НОИ. Условия за изпозлване на програмата

  1. Резервация по НОИ. Необходими документи за постъпване на лицата при изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация:

   -Документ за самоличност.-Удостоверение от ТП на НОИ – в два екземпляра.  (Удостоверение не се издава на лица със здравословни противопоказания за провеждане на профилактика и рехабилитация. )
   -Медицинско направление от лекуващия лекар – в два екземпляра.
   -Лична амбулаторна карта и/или медицинската документация, удостоверяваща настоящото и миналото здравно състояние на лицето – епикризи, изследвания, снимки, електрокардиограми и други документи, според конкретния случай.
   Лица със здравословни противопоказания не се приемат от съответните изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация.

  2. Необходими документи за представяне в ТП на НОИ:

   -Медицинско направлениеПравото на парични помощи за профилактика и рехабилитация се ползва след преценка на лекуващия лекар за необходимостта от провеждане на профилактика и рехабилитация за диагностично уточнено заболяване, която се отразява в медицинско направление (Бл. МЗ № 119).
   Медицинското направление се издава от лекуващия лекар в два екземпляра и в него той документира заболяването, за което е необходимо провеждане на профилактика и рехабилитация, придружаващите заболявания, ако има такива, медицинските мотиви за рехабилитацията, както и съответните медицински изследвания.
   Медицинското направление трябва да е издадено не по-рано от 30 календарни дни преди датата на постъпване при съответния изпълнител на дейността по профилактика и рехабилитация.
   – Документ за самоличност
   – Документ по образец, удостоверяващ осигурителните права на лицето (изтегли ОБРАЗЕЦ).
   – Лична амбулаторна карта и/или медицинска документация, удостоверяваща настоящото и миналото здравно състояние на лицето – епикризи, изследвания, снимки, електрокардиограми и други документи, според конкретния случай.Лицата трябва да представят цялата медицинска документация, която доказва наличието на заболяването, отразено в медицинското направление като показано за вторична профилактика и рехабилитация.
   – За лицата с трайно намалена работоспособност 50 и над 50 на сто експертно решение на Териториална експертна лекарска комисия, респективно на Националната експертна лекарска комисия.
   – За лицата, претърпели трудова злополука разпореждане за приемане на злополуката за трудова
   – За лицата с професионална болест –  експертно решение за признаване на професионална болест.

  3. Общи условия

   Лицата представят описаните документи в териториалното поделение на Националния осигурителен институт по постоянен или настоящ адрес в срок до 10 работни дни преди датата на постъпване при изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация.
   Удостоверение не се издава на лица със здравословни противопоказания за провеждане на профилактика и рехабилитация.
   Задължавате се да спазвате посочените в удостоверението, издадено от НОИ, срок за рехабилитация, както и да ползвате компонента на парична помощ-медицински процедури, нощувки и частична помощ за хранене. При неспазване на тези изисквания направените разходи за целият период са за Ваша сметка по чл. 11 ал. 1 от Наредба за ползване на паричните помощи за профилактика и рехабилитация от 01.01.2010 г.

[[[["field30","contains"]],[["show_fields"]],"and"]]
1 Step 1
Запитване за резервация

Попълнете всички полета, които са с етикет "задължително".

Брой хора?задължително
Плащанезадължително
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Обща информация

СБР Банкя.

Банкя е град-община включен в рамките на град София . Разположен в подножието на Люлин планина, известен със специфичния си микроклимат – повишено съдържание на озон в атмосферния въздух. Това го прави подходящ за рехабилитация на болни със сърдечно-съдови заболявания и определя неговата специализация, като център за кардиологична рехабилитация. Надморската височина е 630 – 640 м.

СБР Банкя разполага с

 • 75 легла разположени в 37 помещения:
 •  2 апартамента * с по 2 легла
 • 26 стаи I A * категория с по 2 легла
 • 8 стаи I A категория с по 2 легла
 • 1 стая I A категория с 3 легла

Климат в района

 • Умереноконтинентален, придружен от нежен планински бриз, богат на отрицателни йони и фоноциди.
 • Средногодишна температура на въздуха:  + 9,4 оС (средната температура за Януари е – 20 оС и 19,60 оС за юли). Лятото е свежо и прохладно, есента е мека и слънчева, а зимата е умерено студена.

Пребиваване на деца

В СБР Банкя е забранено пребиваването на деца поради спецификата на лекуваните случаи в заведението. Единствения санаториум, в който се разрешава пребиваване на деца е СБР Сандански.

Допълнителна информация

Безплатен паркинг за пациентите на болницата. Комплекса разполага с интернет достъп. Домашни любимци не се допускат.

Повече информация за останалите ни оферти може да видите на viaggobg.com/hotels

Настаняване

10:00

Освобождаване

10:00

Удобства

 • Детска площадка
 • Джакузи
 • Конферентна зала
 • Лимфодренажен апарат
 • Масажно оборудване Нуга Бест
 • Салон за ЛФК
 • Собствен паркинг
 • Спортна площадка
 • Тангенторни вани
 • Физиотерапевтична апаратура

Транспорт

До СБР Банкя може да се стигне по следните начини:

 • ЖП транспорт
 • Две автобусни линии 42 и 43
 • Маршрутно такси 31

България - Банкя

България - БанкяБанкя е град в Област София, Западна България. Намира се в близост до столичния ж.к.„Люлин“ и град Божурище. Той е известен балнеолечебен център. Град Банкя включва също и близките села Иваняне и Клисура. Банкя се намира на около 14,5 км западно от столицата София. Разположен е в подножието на Люлин планина, на брега на река Банкя. Средната

Sports & nature

Град Банкя е съставен от централна част и кварталите Вердикал, Михайлово и Градоман. Разположен в подножието на Люлин планина, градът е характерен с многото зеленина и слънчеви дни, умереноконтинентален климат, лек планински бриз богат на отрицателни йони и фоноциди, както и многото лековити минерални извори — това са природни дадености, които определят развитието на Банкя като престижен национален и международен курорт, и в същото време екологичен резерват на София. Климатът, лечебните свойства на минералните води, богатата санаториално-курортна база с високо квалифициран медицински персонал, стотиците излекувани от сърдечно-съдови и инсултни заболявания представляват най-добрата визия на града.

Culture and history info

През 1969 г. село Банкя е обявено за град, а през 1979 г. е обособен, заедно с прилежащите села, като район на София. Първите заселници на територията на Банкя са тракийски племена от преди 2500 год. При археологически разкопки са разкрити останки от римски сгради, стени, канализация, бронзови гривни от 4 — 5 век от новата ера. Писмени документи за съществуването на Банкя като селище черпим от турски данъчен регистър от 15 век. След като България изгубва Македония, хора от Югозападна Македония се преселват в Банкя. Повечето стари банчани са потомци на български македонци и живеят предимно в центъра. При избухването на Балканската война в 1912 година един човек от Банкя е доброволец в Македоно-одринското опълчение.[3]

Прочети още

Лечение на заболявания

 • Заболявания на опорно-двигателния апарат:
  Дегенеративни ставни заболявания: коксартроза, гонартроза, спондилоартроза, генерализирана деформираща артроза и др.; възпалителни ставни заболявания: моно- и полиартрити, периартрити, бурсити, инсерционити и др.; състояния след травми, фрактури и операции; вродени костно-мускулни деформации; луксация на тазобедрената става, сколиоза и др. дископатии, дискови хернии; ставни синдроми при системни заболявания на съединителната тъкан и др.
 • Заболявания на централната нервна система:
  парези и парализи; детска церебрална парализа; Паркинсонов синдром; функционални заболявания на ц.н.с.: неврози, неврастении, мигрена и др.
 • Заболявания на периферната нервна система:
  неврити, радикулити, плексити, полиневропатии и др.
 • Сърдечно-съдови заболявания:
  артериална хипертония; неусложнени форми след сърдечни операции; периферно-съдови заболявания – атеросклероза, болест на Бюргер, болест на Рейно и др.

Противопоказания

Противопоказания:

- остри възпалителни заболявания;
- хронични заболявания в стадий на декомпенсация;
- инфекциозни и паразитни заболявания.
- епилепсия;
- тежка неовладяна хипертония;
- остър миокарден инфаркт – до 6 месеца след инфаркта;
- нестабилна стенокардия;
- чести ритъмни и проводни нарушения;
- сърдечна недостатъчност III-IV степен по NIHA.

Спациалисти

 • физикална и рехабилитационна медицина
 • педиатрия
 • детска ревмокардиология

Оборудване

 • Физиотерапевтична апаратура
 • Лимфодренажен апарат
 • Масажно оборудване „Нуга Бест”
 • Тангентор
 • Джакузи
 • Салон за ЛФК

Методи на лечение

 • Кинезитерапия – лечебен масаж, ЛФК, рефлекторни методики, индивидуално се застъпват методики на Бобат и Кабат при деца с ДЦП, теренно лечение, субаквална гимнастика, тангенторен масаж;
 • Физиотерапия – електро и светло лечение, лазертерапия, парафинолечение;
 • Климатолечение;
 • Диетично хранене според заболяването.