Запитване за резервация

За да изпратите запитване за резервация следвайте следните стъпки:

 • Изберете тип стая.
 • Кликнете на "Дати". От календара изберете дати от (настаняване) и до (освобождаване).
 • В раздел "За колко човека?" изберете броя на възрастните и деца (ако има).
 • Проверете въведените данните от "Обощение" и натискате бутона "Продължи".
 • В раздел "Изпрати резервация" въвеждате име, фамилия и телефон за контакти. Това е лицето за контакти, с което ние ще се свържем за да уточним по-нататъчните детайли. Едно лице може да прави резервация за 2ма и повече човека. По-късно се уточняват, на кои имена се правят резервациите.

We are sorry, this accommodation is not available to book at the moment

Обща информация

Апартхотел Мон Блан се намира в старата част на курортното градче и е само на около 600 метра от кабинковия лифт. Апартхотел Мон Блан предлага елегантни и просторни апартаменти на 5 минути пеша от кабинковия лифт и центъра на Банско. Модерният СПА и спортен център включва сауна, хидромасажна вана, парна баня и фитнес зала.

Описание на хотела:

Мон Блан предлага просторни апартаменти на разумни цени. Паркоместа са на разположение на гостите. Също разполага и модерен спортен център със сауна, джакузи, парна баня и фитнес.
През зимните месеци предлагаме и собствен транспорт до кабинковия лифт.

Описание на стаите:

На разположение са апартаменти с една, две и три спални, чудесно обзаведени и оборудвани с кухненски екстри.
Всеки апартамент има хол с диван (сгъваем), 21-инчов телевизор със сателитни канали, 14-инчови телевизори в спалните, интернет, напълно оборудван кухненски бокс. Повечето апартаменти имат планинска гледка. Всеки апартамент в апартхотел Мон Блан има хол с разтегателен диван, масичка за кафе и телевизор с международни програми, включващи Eurosport, BBC, CNN и MTV.

Спорт / Забавления:

Мон Блан разполага и с модерен спортен център със сауна, джакузи, парна баня и фитнес. На приземния етаж се намира помещение за съхраняване на ски/сноуборд екипировка. По време на ски сезона, хотелът предлага трансфер до станцията на кабинковия лифт срещу допълнително заплащане.

Удобства

 • Баня с вана
 • Джакузи
 • Дневен бар
 • Интернет
 • Кабелна телевизия
 • Климатик
 • Мини бар
 • Отопление
 • Сешоар
 • Ски
 • Ски гардероб
 • Ски работилница
 • Ски трансфер до пистите
 • Собствен паркинг
 • Телевизор
 • Телефон
 • Тераса
 • Фитнес зала
 • Хладилник

Интернет

Хотела разполага с интернет достъп.

Паркинг

Хотела разполага със собствен паркинг.

България - Банско

България - БанскоБанско е град в Югозападна България. Той се намира в област Благоевград, в близост до Разлог и е административен център на община Банско. В XIX век е център на българщината в Пиринска Македония на територия, граничеща с гръцко и турско население. От Банско са родом българските народни будители Неофит Рилски и Паисий Хилендарски, както и поетът

Sports & nature

Най-високата точка на ски-центъра е 2560 m, а най-ниската – 1000 m. В Банско има 75 km ски трасета, от които за начинаещи са 35%, 40% за напреднали и 25% за опитни скиори и сноубордисти. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 80% от трасетата. Ски-сезонът е гарантиран от декември до май благодарение на 170 оръдия за изкуствен сняг TechnoAlpin и снегоутъпкващи машини Kassbohrer. Ски центърът предлага и 16 km ски път, оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с града. Функционират още кабинкова въжена линия с капацитет на кабинка до 8 души, един 6-седалков лифт, шест 4-седалкови лифта модел Doppelmayer, един 3-седалков лифт Poma, шест ски-влека и десет детски ски-влека.  

Culture and history info

Около 1850 година е основана Банската българска община — организация на местното българско самоуправление, като продължение на сформирания през 1833 година общоселски обществен съвет начело сЛазар Герман за осигуряване на средства, материали и работна сила за строежа и изписването на църквата„Света Троица“, осветена през 1835 година. В ръководството на общината влизат влятелни представители на търговско-занаятчийското съсловие. През 60 и 70-те години на XIX век общината оглавява борбата срещу гръцките църковни власти за независимост на българската църква и за развитие на просветното дело в селото. По нейна инициатива в 1857 година се изгражда нова училищна сграда, преустройва се взаимното училище в класно, разпространяват се възрожденски вестници и книжнина. Общината организира строежа на камбанарията на църквата „Света Троица“ през 1850 година и монтирането на часовников механизъм през 1865 година. През 70-те г. заедно с други общини от Разложко дава отпор на протестантската пропаганда. Банската българска община подпомага материално семействата, пострадали при потушаването на Кресненско-Разложкото въстание 1878 - 1879 и Илинденско-Преображенското въстание 1903 година. В „Етнография на вилаетите Адрианопол, Монастир и Салоника“, издадена вКонстантинопол в 1878 година и отразяваща статистиката на мъжкото население от 1873 година, Бранско (Bransko) е посочено като село със 798 домакинства и 2700 жители българи. Съгласно известната статистика на Васил Кънчов („Македония. Етнография и статистика“) към 1900 година Банско е най-голямото селище в Разложкатаказа. В него живеят 6500 българи-християни. При избухването на Балканската война в 1912 година 131 души от Банско са доброволци в Македоно-одринското опълчение. По време на войната общината организира събирането на храна и облекло за българската войска и за доброволческите чети на ВМОРО. Банско е освободено на 5 октомври 1912 година с помощта на чети, водени от Йонко Вапцаров, Христо Чернопеев, Георги Занков, Михаил Чаков, Пейо Яворов,Стефан Чавдаров, Лазар Колчагов и др. Два дена по-късно един от големите български поети Пейо Яворов поздравява банскалии като свободни жители на България с думите „Братя, хвърляйте фесовете, от днес сте вече свободни българи“.[6][7][8] Фразата е изписана на паметна плоча в двора на църквата. За първи кмет (председател на общинската комисия) е избран Асен Ив. Тодев, а членове на комисията са Лазар Гълъбов и Марко Ковачев.

Прочети още