Запитване за резервация

ВНИМАНИЕ! Цената, която виждате към системата за запитване за резервация подлежи на промяна (не е крайна), тъй като хотелите променят цените на различните помещения зависимост от сезона. В случая тя има ориентировъчна цел за клиентите и техническа цел за да можем да получим запитването ви през самата система.


Как ди изпратите запитване през системата?


 • 1. Кликнете на "Дати". От календара изберете дата на настаняване и на освобождаване.
 • 2. Изберете помещение от раздел "Допълнителна информация" надолу.
 • 3. Раздел "За колко човека?" оставете така. Инструкции в т.6
 • 4. Натиснете бутона "Продължи".
 • 5. В раздел "Изпрати резервация" въведете лице за контакти - име, фамилия, email и телефон.
 • 6. В "Допълнителни детайли" моля напишете, кое помещение сте избрали и за колко човека.
След като сте изпратили запитване очаквайте наш представител да ви се обади и да уточните подробностите.

 • VIP Апартамент Астрея

  VIP Апартамент Астрея

  + подробно
  Макс:

  Room facilities:Gym Access, Room Service, Баня с вана, Гледка към града, Душ, Интернет, Кабелна телевизия, Телевизор, Телефон, Тераса

  VIP aпартаментите се състоят от две помещения – хол с мека мебел и самостоятелна спалня с едно легло Queen size. Просторните апартаменти са идеален избор за настаняване на двама гости, предоставяйки комфорт и уют.

 • Апартамент с една спалня Астрея

  Апартамент с една спалня Астрея

  + подробно
  Макс:

  Room facilities:Gym Access, Room Service, Баня с вана, Баня с телефон и сешоар, Гледка към града, Душ, Интернет, Кабелна телевизия, Телевизор, Телефон, Тераса

  Апартаментите се състоят от две помещения – преходен хол с разтегателен диван и самостоятелна спалня с едно легло Queen size. Просторните апартаменти са идеален избор за настаняване на двама гости, предоставяйки комфорт и уют.

 • Двойна стая Астреа

  Двойна стая Астреа

  + подробно
  Макс:

  Room facilities:Gym Access, Room Service, Аксесоари за баня, Баня с вана, Душ, Душ кабина, Интернет, Кабелна телевизия, Телевизор, Телефон, Тераса

  Посочените цени са за периода от 01,09,2018-30,09,2018 г.

  Двойните стандартни стаи са прекрасен избор за настаняване на един или двама гости, предоставяйки възможност за истинска почивка на сетивата далеч от градския шум и стрес. Стаите са просторни и удобни.

   

  Допълнително доплащане за 3-ти гост в двойна стая

  Дете на 0 год. до 6(ненавършени) -0,00 лв

  Дете от 6 год до 14(ненавършени)- 48,00 лв.

  Трети възрастен -129,00

   

Обща информация

За Хотела

Хотел Астрея е разположен в живописния град Хисаря, предлагащ релаксираща обстановка, чист въздух и възможност за пълноценна почивка. Намира се на 10 минути от центъра на града, централния парк, римските терми и изворни чешми. Хотелът осигурява приятна атмосфера и уют, които предразполагат гостите да се отпуснат и да се почувстват като у дома си. Природните дадености, мекият климат, богатото културно- историческо наследство, възможностите за отдих, релакс и забавления, превръщат Хотел Астрея във вашия избор за почивка през цялата година.

Спа И Релакс

Релакс зоната в хотела предлага отлична възможност за възстановяване и енергезиране на тялото и духа. На разположение на гостите на хотела са хидромасажен басейн с минерална вода, парна баня, сауна, фитнес, джакузи с топла минерална вода, тангенторни и перлена вана, солариум, разнообразни масажи и процедури.

Ресторант

Ресторантът на хотела разполага с 90 места. За тези гости, които оценяват вкусната българска и интернационална кухня, се предлага специално меню и отбрани вина. На разположение на гостите е и ПАНОРАМЕН БАР, където може да се насладят на прекрасната гледка с ароматно кафе, напитки и коктейли с приятна компания.

 

 

Удобства

 • Gym Access
 • Room Service
 • Sauna
 • SPA
 • SPA център
 • Аксесоари за баня
 • Баня с вана
 • Външен басейн
 • Джакузи
 • Дневен бар
 • Душ
 • Душ кабина
 • Интернет
 • Кабелна телевизия
 • Нощен бар
 • Телевизор
 • Тераса
 • Фитнес зала

България - Хисаря

България - ХисаряХиса̀ря е град в Южна България. Намира се в Област Пловдив и е в близост до град Карлово. Градът е административен център на община Хисаря. Град Хисаря се намира в централната част на България, под южните склонове на Средна гора, на 346 м н.в. Релефът е оформен от плавния преход от склоновете на Средна гора

Culture and history info

Хисаря (наричана Аугуста, Диоклецианопол, Алексиополис, Топлица) има богата хилядолетна история. Благоприятният климат и минералните води са привлекли хората по тези места от най-дълбока древност. Тук е съществувало праисторическо селище още преди V-IV хил. пр. Хр. По-късното тракийско селище около минералните извори е влизало в пределите на Одриското царство. Около минералните извори били изградени лечебно-религиозни светилища (нимфеуми). От този период датират големите тракийски култови съоръжения крайСтаросел.
Западната порта на крепостта
След завладяването на провинция Тракия от римляните през 46 г. около минералните извори възниква голям римски град. През 293 г. императорДиоклециан му дава статут на град и оттогава започва неговото укрепяване с масивни крепостни стени и изпълнението на нови градоустройствени решения. По своята запазеност и оригиналност укрепителната система и архитектурата на римския градДиоклецианопол се нарежда сред първите места в Европа. На много места крепостната стена достига височина до 11 метра, а южната крепостна порта се извисява на 13 м. Крепостта е имала 44 кули. В античния град се е влизало през 4 големи порти. Градската архитектура е съсредоточена в централния градски парк до извор Момина сълза. Тук се е намирала най-представителната обществена сграда (резиденция). Тя представлява голяма двуетажна постройка, чиито помещения завършват с внушителна сводова конструкция. В непосредствена близост до нея е разположен бански комплекс, който обхваща площ от около 2000 кв.м. Термите на Диоклецианопол са едни от малкото запазени римски терми на Балканския полуостров, в които са били извършвани процедури и лечение с минерална вода. Съхранени почти до покрив, те впечатляват със своята оригиналност. От вътрешната страна помещенията са били облицовани с бял мрамор. За отопление е била използвана минералната вода. Комплексът от представителните сгради в парк Момина сълза включва и амфитеатъра. Той е бил едно от най-посещаваните и любими места на хората в онази епоха, дошли в Диоклецианопол на отдих и развлечение. Амфитеатърът е от типа на циркусите, в които са се провеждали спортни състезания и борби с животни. Построен е през първата половина на IV в. и е спазвал каноните на новата християнска идеология да не се пролива кръв. Отлично запазена е арената и обслужващите амфитеатъра помещения. През 306 г. била построена банската сграда при извор Момина баня, където и сега е запазен керамичен надпис, дълъг 16 метра, с имената на римските съимператори Максимиан Галерий и Лициний-баща.
Масивна крепостна стена
След въвеждането на християнството като официална религия в Римската империя през първите десетилетия на IV в., Диоклецианопол се превръща във важен християнски център – седалище на епископ. Откритите в града 10 раннохристиянски базилики от периода IV-VI в. отразяват особеностите в развитието на раннохристиянската архитектура. Това може да се види и днес в добре запазените и експонирани храмове. Интерес представлява единствената открита досега двукорабна базилика, която е построена през средата на V в. върху част от казармения комплекс на античния град. В историческите извори се съобщава, че по това време градът се е нареждал на трето място по големина сред градовете в провинция Тракия, след Филипопол (Пловдив) и Берое (Стара Загора).
Главната порта
Възстановеното през втората половина на XVII в. върху развалините на античните и средновековни сгради малко селище било наречено Хисаря. На турски и арабски език „хисар“ означава „крепост“, но първоизточник е „Caesarea“, „царски град“, име, което може да се е използвало през вековете като отправка за миналата му царска слава. Некрополите на Диоклецианопол са разположени извън рамките на крепостните стени. На около 300 м южно от укрепения град се намира римската гробница. Тя е запазена в оригинал и е достъпна за посещения. Характерна е с дългия си коридор, гробна камера и пъстроцветна подова мозайка. Всички паметници на културата в Хисаря са експонирани в подходяща паркова среда и са достъпни за посещение от гостите на града.

Прочети още