Запитване за резервация

За да изпратите запитване за резервация следвайте следните стъпки:

 • Изберете тип стая.
 • Кликнете на "Дати". От календара изберете дати от (настаняване) и до (освобождаване).
 • В раздел "За колко човека?" изберете броя на възрастните и деца (ако има).
 • Проверете въведените данните от "Обощение" и натискате бутона "Продължи".
 • В раздел "Изпрати резервация" въвеждате име, фамилия и телефон за контакти. Това е лицето за контакти, с което ние ще се свържем за да уточним по-нататъчните детайли. Едно лице може да прави резервация за 2ма и повече човека. По-късно се уточняват, на кои имена се правят резервациите.

 • Двойна стая ПРО пакет 10FB

  + подробно
  Макс:

  Цената включва: 10 нощувки, 10 хранодни, по 3 процедури на ден, ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/вана ( по избор на клиента) според сезона, туристически данък и застраховка
  Пакетните цени важат за престой от 10 дни.  

 • Двойна стая ПРО пакет 2FB и 3 FB

  + подробно
  Макс:

  Цената включва: 2 нощувки, 2 хранодни , по 2 процедури на ден, ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/ вана ( по избор на клиента) според сезона, тур. данък и застраховка.
  Пакетните цени важат за престой над 2 дни. 

Допълинителна информация

В случай, че желаете настанване извън посочените пакети, моля свържете се с нас на телефоните, посочени за контакт.
Всеки балнеохотел предлага настаняване на стандартни цени, без процедури с включена закуска.
Нашите сътрудници с радост ще съдействат.
0700 12 626 | 02 851 99 88 | 0879 68 40 60

ХОТЕЛ „Здравец”

 

BB HB FB 2 FB 3 FB 10 FB
легло в двойна стая 36,00 46,00 56,00 130,00 195,00 600,00
Единична стая/ двойна стая за самостоятелно ползване 51,00 61,00 71,00 160,00 240,00 750,00
апартамент за едно лице 85,00 95,00 105,00 218,00 327,00 1040,00
апартамент за двама 90,00 110,00 130,00 290,00 435,00 1350,00
деца от 3.1 до 16 г.-

основно легло

26,00 36,00 46,00
деца от 3.1 до 16 г.-допълнително легло 20,00 30,00 40,00

В цената са включени:

ВВ – нощувка, закуска, ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/вана (по избор на клиента) според сезона, туристически данък и застраховка.

НВ -  нощувка, закуска, вечеря, ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/вана (по избор на клиента) според сезона, туристически данък и застраховка.

FB – нощувка, закуска, обяд, вечеря,  ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/вана (по избор на клиента) според сезона, туристически данък и застраховка.

2 FB – 2 нощувки, 2 хранодни, по 2 процедури на ден,  ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/вана (по избор на клиента) според сезона, туристически данък и застраховка.

FB – 3 нощувки, 3 хранодни, по 2 процедури на ден,  ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/вана (по избор на клиента) според сезона, туристически данък и застраховка.

10 FB – 10 нощувки, 10 хранодни, по 3 процедури на ден,  ползване на външен басейн, или сауна/парна баня/вана (по избор на клиента) според сезона, туристически данък и застраховка.

Обща информация

Балнеохотел Здравец

Балнеохотел Здравец  предлага 165 легла, разположени в 68 стаи и 9 апартамента. Всички стаи са оборудвани с телефон, мини бар, кабелна телевизия, възможност за безжичен интернет. На разположение на гостите на хотела са сейф, охраняем паркинг.
Панорамен ресторант „Здравец” със 160 места, открита лятна тераса с 60 места с прекрасен изглед към град Тетевен и лоби бар с 40 места. Намира се на 111 км. от град София и на 77 км. от град Ловеч. Разполага с две конферентни зали със 100 места и 20 места, оборудвани за провеждане на семинари, бизнес срещи и конференции с флипчарт, екран и шрайбпроектор.
Ако търсите балнеохотел в Тетевен, със сигурност това е Вашето място.

Районът е подходящ за провеждане на екскурзии и пешеходни турове по еко пътеки. „Под пръските на водопада” и Заслон „Опасния зъб”, културен и исторически туризъм.

По река Бели Вит и нейните притоци има отлични условия за риболов и за плаж през лятото. Красивите скални образувания край Тетевен предлагат добри условия за алпинизъм.

За да се запознаете с историческото, културното и религиозното минало и настояще на Тетевен, посетете – градския исторически музей, манастира „Св. Илия”(построен през XІІІ век), градската църква „Вс. Светих”, забележителните в архитектурно отношение старинни къщи – Бобевската къща, Йорговата къща, Хаджи Ивановата къща,  Гложенският манастир, местността Костина („Кървавото кладенче”) в Рибарица.

Настаняване

12:00

Освобождаване

12:00

Удобства

 • Кабелна телевизия
 • Ресторант
 • Сейф
 • Собствен паркинг
 • Телевизор
 • Телефон

България - Тетевен

България - ТетевенТетевен (стари форми от местния диалект Тетевене или Тетьовене) е град в област Ловеч, Централна СевернаБългария. Той е административен и стопански център на едноименната община Тетевен. Населението на града към 2009 година е 10 613 жители[1][2][3], което го прави третото по големина населено място в областта. Тетевен се намира в планински район, в полите на Стара планина

Culture and history info

Тетевенският край е бил населен още от най-древни времена, а първите предметни доказателства за това датират от II – IV век. Едни от първите обитатели на местността са тракийското племе серди. За пръв път името Тетевен се споменава в открит писмен материал от 1421 година. Смята се, че името произлиза от Тетьовия род, заселил се по тези земи и основал града (който в по-ранни писмени материали се среща под името Тетювен или Тетювене). Според други мнения името на града произлиза от думата „тетива“, тъй като градът е опънат като тетива на лък по протежението на река Вит. През XVI –XVII век Тетевен е в разцвета си, жителите се множат, а търговията процъфтява. В града се развиват 27 вида занаяти, а тетевенските търговци кръстосватЕвропа и Азия. Градът носел прозвището „Алтън Тетевен“ (Златният Тетевен). През 1801 г. Тетевен е нападнат от кърджалии и почти напълно опустошен и изпепелен. От 3000 къщи в града остават само четири. Градът успява да издигне от руините и през 50-60-те години на XIX век е един от занаятчийските центрове на България. През този период се развиват следните занаяти –абаджийство, кожухарство, резбарство. Градът е притежавал статут на вакъфско селище. През 1871 г. Васил Левски основава в близкото до Тетевен селоГложене един от най-многочислените тайни революционни комитети. След обира при Арабаконак, в който основно участват членове на комитетите в Гложене и Орхание, членовете им са арестувани и изпратени в Диарбекир. Много тетевенци се включват в различни чети в борбата за освобождение. Днес в Тетевен могат да се видят множество четнически къщи, обявени за културни паметници. Една историческа неяснота и заблуда (според местните) относно града е, че предателят на Бенковски е посечен от тетевенци в деня, когато е трябвало да получи паричната награда за предателството си. Всъщност предателят – Вълю Стоилов Мечката, доживява до дълбока старост доста години след Освобождението на България. [4]

Прочети още

Лечение на заболявания

 • заболявания на дихателна система;
 • функционални заболявания на централна нервна система;
 • заболявания на периферна нервна система;
 • заболявания на опорно-двигателен апарат;
 • заболявания на сърдечно-съдова система;
 • ендокринно-обменни заболявания

Оборудване

 • водолечение – лечебни вани, тангентор, джакузи, перлена вана;
 • сауна;
 • външен басейн;
 • физиотерапия – електро и светлолечение, инхалации;
 • кинезитерапия – индивидуална и лечебна ЛФК;
 • фитнес;
 • масажен кабинет;
 • лекарски кабинет.